Nu när vi har riktigt bra äppelår och när äppelträden dignar av äpple är det bara att hänga med i stormen och göra något åt överflödet. Därför har jag bestämt mig att vara mer insatt i ”vad göra med äpplena” och inte bara plocka de från marken och... ja, slänga. Så var det nästan varje år. Någon enstaka gång blev det äppelpaj men inget mer.

I år ska jag aktivera mig lite mer. Vara angagerad och effektiv. Vi har ju tre äppelträd, tre olika sorter (ingen aning vad för sort men de ser olika ut i alla fall). 

Jag har googlat lite och börjat fundera på vad kan jag göra. Och då tänker jag inte på klassikerna - olika äppelpajer som håller första plats i ordningen.

Jag tänkte mer på mos, sylt, marmelad, kompott och sånt.

Säsongen är öppnad med en god äppelpaj iförgår. Och idag var det något mer avancerat (för mig) men super enkelt att göra.

Äppelmos. 

Googlade, läste 10-tals olika recept och till slut bestämde mig att kombinera flera recept och tips och gjorde något mer Esmaaktigt mos.  

Och vips - här har vi den.

Som sagt, det är inte svårt att göra det men med tanke på att jag aldrig gjort det tidigare är detta stort för mig. Glad och riktigt nöjd med både initiativet och smaken. Duktig jag 😊

Just nu är det spännande och roligt för det är något nytt och funderar som mindfulness för mig. Vi får se hur länge euforin varar och om det blir flera omgångar och andra försök. 

Jag litar inte på mig fullt ut just nu.... Känner stark närvaro av någon som jag undvikit lite senaste två åren.. Mig själv! 

Jag har börjat känna igen den gamla, glada, pigga och uppvarvade Esma. Fantastiskt tänker man då kanske. Men.... så är det inte riktigt. Det är på både gott och ont. 

Energin, kraften, viljan och orken är här men också uppvarvning, ovilja för pauser och krav att hinna är lika närvarande. 

Det skrämmer mig lite. 

Visst är jag glad att jag är mår bra men jag är skiträdd också (ursäkta språket men just så känns det).

 Ärligt! Rädd för mig själv.

 Det här känns som stor prövning och måste erkänna att den är svår. Skrämmande  jobbig. 

 Jag har all verktyg att använda mig av men det är just det som är problemet. Metoderna jag använt hittills funkar inte riktigt! Mindfulness, meditation, promenader, tankegång och allt annat funkar inte som det ska. Kan inte koncentrera mig riktigt för att göra det..... 

Kan vara att jag börjat tänka mycket på hur det hela ska sluta för mig. Arbetsträning, var jag ska hamna, hur jag ska klara det i en ny miljö med nya kollegor, hur mycket jag klarar och till slut kommer det där med kravet. Jag har redan börjat ställa krav på mig själv att prestera bra var jag än hamnar.

 Inte alls bra.....

Jag får anstränga mig extra mycket att vinna över de hinder som har börjat spöka nu. 

Jag får göra det....

Jag måste göra det...

Jag ska göra det....

Jag ska bli vinnare i det här slaget!! 

Jag ska!!

Från äppelmoset till terapisamtal med mig själv. Konstig kombination men den funkade 😊.

Och äppelmoset smakat och godkänt 😉.

Min bok väntar på mig nu så det blir tandborstning, pyjamas, glasögon och i riktning mot sovrummet.

  @-}-- Esma Dž @-}--