Oerhört viktig del av vår egsistens är vår förmåga att vara social och umgås. Men ännu viktigare är att välja noggrant sitt umgänge och strukturera socialt liv. 

Det tog ganska många år innan jag kom till den insikten. Jag är ganska social av mig själv och därför tog jag emot alla (som ville och även de som inte ville umgås) utan att sortera ut och tänka på vem jag trivdes med. Och i de flesta fall trivdes jag med alla. Jag har haft tur att aldrig vara besviken på vänskap men aldrig heller tänkt djup om vad en riktig vänskap innebär. För jag var vän med alla.

Men det finns ju stor skillnad mellan vänner och vänner. Och det är inget nytt. Alla vet att det är så. Förmodligen blir man lite mer kräsen när man kommer upp till en viss ålder och börjar sortera och uppskatta  annat än att ”bara” umgås. 

Jag är så tacksam för de vänninor jag har och haft hela tiden i mitt liv som är, oavsett hur långt tid det gått sen vi sist sågs, alltid tillgängliga och redo för att dela sin tid med mig. 

Och jag är tacksam för gårdagens umgänge med en av de som alltid är redo och villig för en stunds snack och umgänge. Tack Daco för fikat och tiden ❤️.

Och, som jag redan nämnt, jag har haft tur att behålla och ha vänner som betyder mycket i mitt liv. 

Lejoninnor, kämpar, hjältinnor och framför allt personer med stort hjärta och stark vilja som inspirerar. 

Det är ni! 

Och ni vet vilka ni är som berikar mitt liv och gör att jag känner mig glad och varm inombords.....

Skål för det 😊

  @-}-- Esma Dž @-}--