Kände mig lite krasslig redan igår och imorse kliade det i halsen. Inga andra symptom förutom lite halsont och hosta. Och det verkar som om jag börjar bli lite hes också. 

Förkylning på g?

 Kanske. 

Därför tänkte jag förhindra spridning i kroppen genom att göra en huskur som jag gjort innan flera gånger. Med skillnad att, innan följde jag receptet från punkt till pricka och hade alla ingredienser tillhands. 

Denna gången ville jag förkorta (eller påskynda) processen och gjorde lite annorlunda, lite ungefär. Och utan huvudingrediensen för smakhöjning - honung. 

 Guldmjölk - mjölk med gurkmeja, peppar, vanilsocker, kanel och kokosolja. Och honung...

Jätte bra mot förkylningsbesvär.

Om man vill göra det på riktigt då är det lite mer pill med att först göra gurkmejapasta separat och sen blanda den med mjölk och övriga ingredienser.

Jag bara dumpade allt och med ögonmått - ungefär och med känsla (som visade sig vara lite fel när det gällde peppar). 

Jag saknade honungen....Verkligen. 

Gott var det inte men jag drack upp allt.

 Det brände rejält i halsen men jag klunkade tappert och duktigt allt. Jag vet inte om det hjälpte men jag var typ bedövad från halsen till magsäcken en bra stund efteråt. Och jag lever ännu 🙏. 

Ja, jag vet hur jag ska göra nästa gång. Följa receptet och köpa honungen. 

Jag hoppas att kvällens larv hjälper åtminstone lite. Halstablet och en alvedon nu innan läggdags och allt blir bra imorgon.

 🤞🤞🤞

  @-}-- Esma  Dž  @-}--