Pildammsparken ❤️

Dagens promenad. 

Lite längre än igår och mer njutningsfull. 

Alltid lika kul att gå runt Pildammarna och vara ett med naturen, med vatten och med livet som händer runt omkring. Oavsett vädret eller årstiden är det lika vackert och lika beundransvärt att uppmärksamma ändringar och pulsen där. Älskar verkligen den här rutten och är tacksam att bo ganska nära för att åtnjuta i det. 

Nyttigt i alla bemärkelser. Mentalt, fysiskt och hälsosamt. 4,4 km kombo av sakta promenad, raskt takt gående, vila, meditation, mindfulness och kameralek. Allt som uppfyller min själ gjordes på ett och samma ställe och på en och samma gång. Det kunde inte bli bättre. 

 

 

 

 

Och jag mår bra idag också. Lite fysisk aktivitet och lite solenergi gör mirakel. Lite kyligare dock idag men med rätta kläder är ingenting omöjligt. 

Efter lite fundering och planering har jag också bestämt mig att göra det miljoner andra i världen gör varje år i januari -att träna. 

Jag har varit en rebell varje år och vägrade göra det just i januari för det känns så ångestfullt och desperat med det beslutet.

 Det behöver inte vara någon omstart eller första januari för att bestämma sig för någonting som egentligen är självklart för ens hälsa. 

Ja, jag vet att det är lättare att ha någon ”början” och kanske bli uppmuntrad och ledd av andras ambition men... Jag vet inte. Det går också bra att börja träna i slutet av en början i stället för att vänta en ny början.

I alla fall, mina träningstankar började under året som gick men jag var tvungen att bromsa de och ta det lite lugnare. Det blev några träningspass på vattengympa och dagliga promenader som jag fick nöja mig med. För arbetsträning kom ju emellan och det krävdes en noggrann planering med allting för att inte gå i överstyr. Därför bromsade jag med just träningen på gymmet och bestämde mig att bli lite mer varm i kläderna med de nya rutiner och fokusera på att skapa en balans.

Jag anmälde mig till Mediyoga igen som börjar i februari och varar i flera veckor (1gg/vecka) och har planer för fler aktiviteter som jag så gärna vill börja med. 

Därför tänkte jag att det är lika bra att börja gymträna nu i januari. Testa helt enkelt och se hur det går med tiden och hur jag kommer att reagera. För i februari börjar yogan och då vill jag redan veta om jag kan kombinera allt och hur det går för mig.

Jag längtar och verkligen vill allt det men med tanke på min lilla “tänk pa” situation måste jag planera. Det känns bra än så länge och måste säga att jag är stolt över mig själv och resonemangen kring mitt mående som jag utvecklat under åren.

Nu blir det gott med en kopp kaffe och sen tänka på nöje som väntar ikväll.

 Jag ska träffa min bästis och vi ska ha roligt.

  @-}-- Esma Dž @-}--