Så bra att jag t.o.m sminkat mig lite (maskara och concealer är det vad jag har idag och inte i vanliga fall). Läppstiften är det enda jag använder som standard när jag säger att jag sminkat mig. 

Och jag känner mig fräsch, pigg och glad. Av det lilla!!

 En sån liten förändring kan göra mycket! För själen framförallt.

 Men det är lusten som saknades (eller det gör det fortfarande) och balansen som har rubbats de sista tre år. Och jag har varit väl medveten om det lilla saknaden hela tiden men orkade inte ta itu med det. När det gäller just sminkningen, i alla fall eller det lilla extra som ibland gör mirakel. Och jag pratar inte om yttre mirakel utan om det inre som väcker glädje och lockar fram mitt gamla jag.

Esma med glädje i ögonen och leende på läpparna, brukade jag höra andra beskriva mig..... 

Det är kanske just glädjen och innerligt leende som försvann någonstans på vägen men som kikade fram idag. 

Jag lovar mig själv idag, att jag ska göra allt för att bevara glädjen så länge som möjligt tills den är åter där där den hör hemma - i mina ögon och i mitt hjärta! 

Och när jag, förutom att jag kännde mig så glad och peppad för livet, får en komplimang av en expedit som jobbar i en mataffär - att jag är fin i håret och att ögonen glittrar, utstrålar och allting går i ett med frillan, hårfärgen och ansiktet - då vet jag att mitt välmående är på rätt väg. 

Jag fick bara bekräftat allt det jag redan tänkt på imorse när jag gjorde mig fin med vilja och lust. 

Tacksam för den lilla bekräftelse av min kamp och min väg tillbaka.

  @-}-- Esma Dž @-}--