...på mig själv!! Länge sedan jag var så irriterad 😠 

Varför kan jag inte baka???? Såå hopplös och sååå frustrerad 😖😖

Jag gör allt enligt receptet och är noga med ugnstemperaturen och ändå!!!! Den blir ogräddad! Av 5 försök blir 4,5 fel.

 När suget vaknar börjar jag med att googla ENKLA recept - typ sockerkaka eller liknande. Njuter av att förbereda och göra i ordning all mixning och blandning. Och allting går så bra och det luktar underbart under gräddningen. Men sen händer det något. När tiden är ute kakan är långt ifrån att vara färdig. Då måste jag improvisera och lägga till extra minuterna och just då börjar paniken växa. Hur länge till? Räcker 5 minuter? Testar med tandpetare som resulterar i stort osäkerhet och allting bara rullar i nedförsbacke och gör mig ledsen. Och arg. Och känner mig dum. Dum som f...!!

Okej, det händer alla någon gång. Men inte väl varje gång?! Som hos mig. 

Det värsta är att jag är sååååå sugen på just den lilla kakan som inte vill bli bra. Oftast slutar det hela med att jag äter kanterna för de brukar vara färdiggräddade..... Så patetisk....

Dagens försök var en banankaka med choklad. Tyvärr hamnade den i soporna. Gräddade den längre tid än det stod i receptet och - fiasko! Stort fiasko!

Jag var sååå sugen 😒😒.

Hur var det jag sa i förra inlägget - hitta det fina i det mindre fina 🙄?

Jag gör väl ett försök: kakan vill inte bli bra för den vill inte att jag äter den, för den vet att jag kan få ont i magen och må illa, den vet att jag äter ”lite” mer än det behövs och då går jag upp i vikt och ångrar mig för att jag åt den. Så, nu var det sagt!

Positivt i det negativa 👍.

Nu är jag inte sugen längre.

Och inte arg heller.

Tacksam för min kära dagboken som lyssnar och låter mig ventilera tankarna.

Och tacksam för de som ville läsa det här tramset.

  @-}-- Esma Dž @-}-- 


PS. Tror att jag ska googla och kolla kurser i bakning och börja på en till våren 😉