Den mysigaste stunden när man kommer hem från jobbet 🙂

 Ligga i favorit fåtöljen, smutta på kaffe och bara varva ner. 


 Det tog mig lång tid innan jag började med den här rutinen....Alldeles för lång tid...

I stort sätt har jag börjat prakticera detta i samband med min återhämtning. När jag kom till insikten att man inte behöver gå direkt till köket för att laga mat eller börjar plocka undan så fort man kommer hem och tar av skorna 😧😧

Ja, så farligt och galet blev det under så många år. Jag har aldrig ens tänkt  tanken att sätta mig och bara göra ingenting en stund efter hemkomsten. Nej... Och ingen påpekade att jag kanske skulle göra det. Men även om någon hade gjort det, tror jag inte att jag hade lyssnat på det öra. Jag var så inne i inre maskineriet att det inte fanns någonting annat i mitt liv än högvarvad verklighet...🤦‍♀️🤦‍♀️

Först då när jag började inse (efter många terapisamtal) att man faktiskt inte behöver göra så, började jag sakta och försiktigt göra tvärtom. Det var det svåraste jag varit med om, kan jag säga. 

Att ändra mig själv...

 Att ändra mina vanor....

Och att stänga av maskineriet i hjärnan....

 Fortfarande finns tendenser när en del av maskierna vill ta sats och köra på i full fart men jag lyckas på något sätt bromsa och styra. Om inget annat tänka på det efteråt och varva ner resten av tiden.

Precis som jag tänker göra nu.

Lite mer intensiv och lite längre dag har jag haft på jobbet idag. Och det märks med detsamma. 

Började klockan 8.00 (i stället för 9.00) med en gemensam frukost på avdelningen. Jag valde att vara med just för att träffa lite kollegor jag inte träffar ofta eller har aldrig träffat. Och för frukosten, så klart 😊. Att umgås och vara lite mer social än vanligt tar ju på energi och dränerar reserverna. Och den lilla extra timmen på morgonen spelar roll också. 

Allting var bra. Nöjd och belåten men ganska trött. Skulle träffa en vännina idag efter jobbet men kroppen och hjärnan protesterade...Det kan bli mycket. 

Därför avbokade jag möte för både min och hennes skul (för hon hade inte haft roligt med mig som bara hängde och såg ut som en zombie). Bäst att träffas när omständigheterna är annorlunda och jag är någorlunda redo. Sorry, L 🥺.

Och nu orkar inget annat än krypa in mer i fåtöljen, slänga en mysig filt på mig och....😊😊😊

 Ja, ni vet 😴😴😴😴

  @-}-- Esma Dž @-}--