Jag känner att jag har kommit ifrån läsningen lite de senaste månaderna. 

Om jag utesluter de första två åren av min sjukskrivning då jag inte hade förmågan till läsning (bl.a), och sen perioden under återhämtning, har jag inte läst så mycket och intensivt som jag ville göra.

Älskar att läsa. Har alltid gjort det.

 Från mammas läsning av barnböcker med stora bilder till min egen läsning och flitiga besök på biblioteket under hela min barndom och ungdom fram till dagens läsning, har min läspassion bara växt sig större efter varje bok. 

På semester är jag minst sugen för det. Konstigt nog.

 Strandläsare är jag absolut inte. Jag har försökt flera gånger men det gav mig inte någon läsnjutning. Tvärtom. Det blir ju jobbigt med så mycket ljud runt omkring och att inte prata om svetten, klibbigheten och ligg/sitt ställning som aldrig blir bekväm hur man än gör. 

Läsning är njutning. Det krävs en viss koncentration och avstängning av utevärlden för att uppleva det bästa från händelser i historien. Så fungerar jag. 

Och ibland är det svårt att hitta rätt bok. Den jag läser nu fick jag låna från Selma som också är storläsare och bokälskare. När jag berättade att jag är sugen för något men vet inte riktigt vad, kom hon med en hög av böcker och gjorde en så fin selektion tillsammans med mig - vilken bok ska jag börja med och sedan vilken ska jag läsa näst. Vad bra! En vägledning jag behövde och är tacksam för.

”Avdelning 73”, Sofie Sarenbrant

Intressant än så länge och spännande från första sidan. Enkelt skrivet med bra detaljerade beskrivningar.

Nu till spänningens värld och umgänge med Emma, Josefin, Hillevi och andra intressanta figurer från romanen.

  @-}-- Esma Dž @-}--